petak, 6. svibnja 2016.

Odresci od povrća uz pikantni umak




Sastojci  3 osobe
20 dag mladog krumpira
10 dag mrkve
10 dag graška
10 dag listova špinata
25 dag cvjetače
10 dag mladog kukuruza
1 jaje
1 1 žumanjak
po potrebi krušnih mrvica
Vegeta, sol i papar
za paniranje
10 dag brašna
2 jaja
10 dag krušnih mrvica
za umak
3 tvrdo kuhana žumanjka
2 dl kiselog vrhnja
sok od pola limuna
1 žlica Senf estragon Podravka
1-2 žlice ulja
sol, papar

Priprema
1.
Pripremiti sve sastojke i tvrdo skuhati jaja.


2.
U vruću posoljenu vodu staviti kuhati krumpir, cvjetaču i mrkvu i kuhati do povrće ne omekša.


3.
U međuvremenu pripremiti pikantni umak. Iz kuhanih jaja izvaditi žumanjke pa ih kroz cijedilo protisnuti u posudu za miješanje. Dodati kiselo vrhnje i dobro izmiješati. Posoliti, uliti sok od limuna, začiniti paprom, dodati senf i uz miješanje ulijevati ulje.


4.
Kuhano povrće ocijediti a u vodi od kuhanja prokuhati listove špinata pa ih također ocijediti. Povrće
sitno narezati te staviti u posudu za miješanje. Dodati grašak i kukuruz, posoliti, začiniti paprom i promiješati.


5.
U smjesu staviti jaja, pa sve još jednom promiješati. Ako je smjesa mokra za oblikovanje odrezaka, dodati malo krušnih mrvica.

6.
Žlicom vaditi smjesu i oblikovati od nje odreske.  Uvaljati ih u brašno, zatim u jaja i na kraju u krušne mrvice. Pržiti u dubokoj masnoći s obje strane a zatim ih odložiti na kuhinjsku salvetu radi upijanja viška masnoće.

7.
Poslužiti sa pripremljenim pikantnim umakom kao toplo predjelo ili kao laganu večeru.




Izvor:Coolinarika


Nema komentara:

Objavi komentar