petak, 6. svibnja 2016.
Sastojci 6 osoba
1,5 kg goveđih rebara u komadu(junece)
2 žlice suncokret ulja
Marinada:
500ml ljuti kečap(podravka)
250ml svjetlo pivo
1 limun sok
2žlice worcestershire umak
3 sitno nasjeckana luka(može se naribat)
4 češnja češnjaka(sitno nasjeckana)
3žlčice smeđeg šećera
2 žličice mljevenog kumina
1/2 žličice mljevenog đumbira
sol,papar
Priprema
1.
Za ovo jelo najvaznija je marinada .
Pripremite marinadu:
U velikoj zdjeli pomijasajte kecap,pivo,sok od limuna,umak worcestershire,luk,cesnjak ,smedi secer ,kumin i đumbir.
Meso operite ,skinite velike i vidljive djelove masnog tkiva ,posusite ga kuhinjskim papirom ,pa ga bogato namazite umakom ,stavite u nemetalnu zdjelu par put okrenite da se dobro oblozi marinadom a potom pokrijte prozirnom folijom i ostavite preko noci u marindi a najidealnije bi bilo 2 dana(pa tko ima volje).
Izvadite meso iz marinade ,sastruzite visak marinade i sacuvajte.Meso posolite i popaprite.
Zagrijte ulje u tavi pa prepecite meso dok ne dobije smeđu boju sa svih strana.
Stavite meso u posudu za pecenje (pazite da se moze dobro pokrit alu-folijom)Premazite bogato marinadom sa svih strana meso ,ulijte u posudu 1 dl vode,pokrijte folijom pa pecite oko 2 i po sata na 160C dok meso ne omeksa i rebra sama ispadnu.Po potrebi dodajte jos 1 dl vode na pola pecenja ako vidite da je umak pregust.
Ako niste sigurni da vam je posuda dobro zatvorena alu -folijom ,slobodno sve zamotajte u alu-foliju i tako pecite.Jer se meso treba dobro uparit s ovzirom da je to ipak tvrde meso.
2.
Izvadite posudu iz pecnice i ostavite te poklopljeno stajati 15min.Izvadite meso,narezite ga na trake ,izvadite i bacite kosti.Premazite umakom pa pustite jos 10 min.da se kratko zapece .Servirajte vruce,uz salatu,krumpir ,kapulicu i malo limuna.
Posluživanje
Tko voli fine pecenke i ima strpljenja moze provati i ovaj recept s janjetiom.
Izvor:Coolinarika
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar