srijeda, 4. svibnja 2016.
Sastojci:
Kora: (x3)
-3 bjelanjka
-3 žlice šećera
-50 g mljevenih lješnjaka ili oraha
-1/2 žlice brašna.
Krema:
-1 l mlijeka
-9 žutanjaka
-100 g šećera
-3 žlice brašna
-3 pudinga od vanilij
-300 g mliječne čokolade sa sjeckanim lješnjacima
-300g bijele čokolade
-250 g margarina
-1/2 l vrhnja za šlag
Priprema:
Kore: Od navedenih sastojaka ispeći kore. Krema: Žutanjke, šećer, brašno i pudinge skuhati u mlijeku i podijeliti na dva dijela. U jedan dio dodati čokolade s lješnjacima, u drugi bijele čokolade.
Miješati dok se čokolada ne otopi. Kad se kreme ohlade u svaku dodati po jednu polovicu margarina i mazati kore. Ukrasiti po želji. U mom receptu ide da se radi: KORA-KREMA-ŠLAG (x3), ali ja ne stavljam šlag, nego samo na vrh.
Izvor: www.coolinarika.com
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar