utorak, 3. svibnja 2016.

SARMA







Sastojci
1 kg junetine
30 dkg sušenog mesa
10-15 dkg riže
3 crvena luka srednje veličine
5-6 češnja češnjaka
2 žlice koncentrata rajčice
biber
vegeta
sol
kiseli kupus
Zaprška
malo ulja
malo crvenog luka
2-3 žličice brašna
1 žličica začinske crvene paprike.

Priprema
1.
Meso, suho meso, crveni luk i češnjak se samelje.(Ja to sama napravim kod kuće na mašinu.)U zdjeli mesu dodamo rižu, koncentrat i začine i sve dobro izmiješamo.
2.
Odvojimo listove glavice kiselog kupusa i odstranimo zadebljanja korijenja sa listova.Listove punimo smjesom mesa i zarolamo.Preostali kupus tanko narežemo ili naribamo na ribež.Na dno lonca posložimo kože pancete i naribani kupus.Sarme posložimo u krug, a u sredinu se može dodat suhog mesa i na vrh opet dodamo naribani kupus.Nalijemo vode da prekrije sarme i kuhamo oko 2 sata.Nakon što su sarme napola kuhane (nakon 1 sata) napravi se zaprška.U tavu se stavi ulje i narezani crveni luk.Kad luk porumeni doda se brašno i paprika, to se promiješa i zaliju se sarme.Kuha se dok sarme ne budu gotove.
Posluživanje

Sarme su još bolje sljedeći dan,a kako ih ja napravim malo više,u mene ih bude i za tri dana.


Izvor:Coolinarika

Nema komentara:

Objavi komentar