Sastojci
41 cvet maslacka
1 kg. secera
1 l. vode
1 cedeni sok od limuna
Priprema
1.
Uberite cvet marslacka,trebace vam samo cvetovi.Operite pod mlazom hladne vode,te ga dobro procedite kolko vise mozete.
2.
Stavite cvetove u siru serpu,dodajte secera i vode.Stavite kuhati,na srednjoj vatri (kod mene je od 6 kuhala na 3).
Kuhajte nekih 35-40 minuta.Treba voda da ispari na pola.
3.
Dobicete gustu smesu poput sirupa.Ostavite neka se prohladi nekih 20-ak minuta,potom dodajte cedzeni sok od limuna,promesajte,te procedite sirup kroz gazu.
4.
Cuvajte u staklenu tamnu flasicu.Zatvorite poklopcem i cuvajte na hladnom mestu.Ja cuvam u flasu od maslinovog ulja.
5.
Konzumirajte svako jutro i noc.Deca uzimaju po 1zlicicu,a odrasli 15+ koriste po jednu zlicu.
Posluživanje
Moze stajati do sect meseca,a moze i duze.....tolko je mojoj majki stajao u hladnjalk.
Izvor:Coolinarika
Nema komentara:
Objavi komentar