nedjelja, 1. svibnja 2016.

Japanske rolice punjene krumpir salatom







Sastojci

  za 4 osobe: 
  • Japanska krumpir salata:
  • veća krumpira
  • jaje
  • srednja mrkva
  • manji krastavac
  • 100 g kukuruza/smrznuti/konzerva
  • veće fetice kuhane šunke
  • 150g majoneze
  • 1žličica hrena /wasabija 1/2žličice ili manje
  • 1žlica rižinog octa
  • 1/2žličice soli
  • 1/2žlice šećera.

  • meso:
  • 400 g svinjskog karea bez kosti/piletina
  • 2žlice gustine
  • 2žlice sezamovog ulja
  • Umak:
  • 2žlice soja umaka
  • 2žlice mirina/slatko vino
  • 11/2žličica šećera
  • 1/2žličice naribanog đumbira


































Priprema
1.
Napravite japansku krumpir salatu:
Stavite kuhati jaje utvrdo.Ocistite i narezite mrkvu na kockice stavite je kuhat u slanu vodu.
Operite ,ogulite i narezite krumpir.Stavite ga kuhati u hladnu vodu .Kuhajte krumpir toliko dugo dok stapic od raznjica lagano ne ulazi u njega.Ocijedite krumpir pa ga vratite na suhu posudu na vatru jednu minutu mijesajuci da se krumpir dodatno osusi.
Odlozite ga u posudu ,posolite i zgnjecite vilicom.
Dodajte mu kuhanu ocijedenu mrkvu .Jaje ogulite lagano zgnjecite vilicom pa i njega stavite u krumpir.Pustite da se sve lagano ohladi.
Narezite krastavac na kockice dodajte ga u ohladenu smjesu.
U smjesu dodajte i ocijedeni kukururz i nasjeckanu sunku.
 Dodajte majonezu ,hren,rizin ocat ,secer,posolite i popaprite.Promijesjate sve dobro da se poveze i ohladite u frizideru.
2.
Izrezite tanko meso karea.Lagano ga nalupajte da se dodatno rastanji pazite samo da ne razbijete vlakna.
Na svaku feticu stavite zlicicu i po nadjeva .Zarolajte odlozite dok sve ne zavrsite.Rolice bi trebale biti velike oko 10cm/kao cevapi znaci rolate od kraceg dijela.
3.
Pospite rolice gustinom .
Zagrijte zlicu ulja u tavi.Stavite rolice .Prvo stavite peci rolice gdje je spoj ,pecite ih tri minute okrenite ,smanjite vatru nastavite peci poklopljno jos tri minute
Npravite umak:
U posudu stavite soja umak ,slatko vino/mirin,secer i naribani dumbir.Promijesajte.
Kad su rolice pecene sa svih strana prelijte ih umakom poklopite pustite da kratko prokuhaju 
Posluživanje
Servirajte toplo uz krumpir salatu.


Izvor:Coolinarika

Nema komentara:

Objavi komentar