Sastojci
za 4 osobe:- Japanska krumpir salata:
 - 2 veća krumpira
 - 1 jaje
 - 1 srednja mrkva
 - 1 manji krastavac
 - 100 g kukuruza/smrznuti/konzerva
 - 2 veće fetice kuhane šunke
 - 150g majoneze
 - 1žličica hrena /wasabija 1/2žličice ili manje
 - 1žlica rižinog octa
 - 1/2žličice soli
 - 1/2žlice šećera.
 
- meso:
 - 400 g svinjskog karea bez kosti/piletina
 - 2žlice gustine
 - 2žlice sezamovog ulja
 
- Umak:
 - 2žlice soja umaka
 - 2žlice mirina/slatko vino
 - 11/2žličica šećera
 - 1/2žličice naribanog đumbira
 
Priprema
1.
Napravite japansku krumpir salatu:
Stavite kuhati jaje utvrdo.Ocistite i narezite mrkvu na kockice stavite je kuhat u slanu vodu.
Operite ,ogulite i narezite krumpir.Stavite ga kuhati u hladnu vodu .Kuhajte krumpir toliko dugo dok stapic od raznjica lagano ne ulazi u njega.Ocijedite krumpir pa ga vratite na suhu posudu na vatru jednu minutu mijesajuci da se krumpir dodatno osusi.
Odlozite ga u posudu ,posolite i zgnjecite vilicom.
Dodajte mu kuhanu ocijedenu mrkvu .Jaje ogulite lagano zgnjecite vilicom pa i njega stavite u krumpir.Pustite da se sve lagano ohladi.
Narezite krastavac na kockice dodajte ga u ohladenu smjesu.
U smjesu dodajte i ocijedeni kukururz i nasjeckanu sunku.
 Dodajte majonezu ,hren,rizin ocat ,secer,posolite i popaprite.Promijesjate sve dobro da se poveze i ohladite u frizideru.
2.
Izrezite tanko meso karea.Lagano ga nalupajte da se dodatno rastanji pazite samo da ne razbijete vlakna.
Na svaku feticu stavite zlicicu i po nadjeva .Zarolajte odlozite dok sve ne zavrsite.Rolice bi trebale biti velike oko 10cm/kao cevapi znaci rolate od kraceg dijela.
3.
Pospite rolice gustinom .
Zagrijte zlicu ulja u tavi.Stavite rolice .Prvo stavite peci rolice gdje je spoj ,pecite ih tri minute okrenite ,smanjite vatru nastavite peci poklopljno jos tri minute
Npravite umak:
U posudu stavite soja umak ,slatko vino/mirin,secer i naribani dumbir.Promijesajte.
Kad su rolice pecene sa svih strana prelijte ih umakom poklopite pustite da kratko prokuhaju 
Posluživanje
Servirajte toplo uz krumpir salatu.
Izvor:Coolinarika

Nema komentara:
Objavi komentar