petak, 6. svibnja 2016.

Jagode u lisnatom tijestu



Sastojci  5 osoba
1 pakovanje lisnato tijesto
secer u prahu
friske jagode ili voce po izboru
malo margarina ili butera


Priprema
1.
lisnato tijesto prije rada izvaditi iz frizidera bar pola sata prije rada .Papir za pecenje ili radnu podlogu posuti secerom u prahu.Rastanjiti lisnato tijesto i posuti ga ponovo sa secerom u prahu.
2.
tijesto sjeci na trake ,najbolje nozem za pice .Debljina trake zavisi od velicine voca sa kojim zelite praviti ruzice.Tanko nasjecivoce i redati po taci ali ne od samog pocetka  i ne do kraja .jagode treba da prelaze preko trake da su visocije jer tijesto pri pecenju naraste i onda bi se izgubile jagode Ostavite praznu traku na kraju  i kad zarolate traku kraj trake pokvasite vodom i zalijepite .Tako radite sa svim trakama .Premazite sa buterom ili margarinom okolo  i stavite peci



3.
peci u prethodno zagrijanoj rerni na 250 C  dok blago ne porumene  jer tako se jace istice boja onoga sa cime ste punili ruzice .Pecene i jos tople posuti secerom u prahu.



Izvor:Coolinarika

Nema komentara:

Objavi komentar