Sastojci za 4 osobe:
600 g. pilećih prsa
4 žlice limunova soka
šaka listova svježeg korijandera
2 žlice maslinova ulja
ZA MARINADU :
0,5 dcl. maslinova ulja
Slatke mljevene crvene paprike Podravka ( 2 žličice )
sjemenke kumina ( 1 žličica )
1 glavica crvenog luka
ZA UMAK HARISSA :
4 svježe crvene paprika
Chilija mljevenog
5 žlica maslinova ulja
Češnjaka granule
Kima Podravka ( 1 žličica )
sjemenke korijandera ( 1 / 2 žličice )
Crni papar mljeveni Podravka,sol.
Priprema
1.
Prvo napraviti marinadu u kojoj ćete marinirati pileća prsa. Prsa dobro operite i posušite. Očistite luk narežite ga na što sitnije. Na tavi možete lagano popržiti sjemenke kumina kako biste pojačali njegovu božanstvenu aromu.Smrvite je u mužaru pa pomiješajte s nasjeckanim lukom. Dodajte mljevenu crvenu papriku i maslinovo ulje pa sve dobro promiješajte. Pripremljenom marinadom premažite pileća prsa. Stavite u hladnjak da se marinira dok vi pripremate harissa umak.
2.
Za umak harissa će vam trebati dobro zagrijana grill tava. Na jakuo zagrijanu površinu tave stavite peći cijele paprike i chilly u prahu. Pecite ih 15 minuta povremeno ih okrečući. Kožica će im jako potamniti i počet će se lagano odvajati. Stavite ih u vatrostalnu zdjelu ili plastičnu vrećicu pa dobro zatvorite kako bi se paprike kasnije lako ogulile. Kad su se paprike ohladile skinite im kožicu i očistite ih od sjemenki. Očišćeno meso paprika stavite u blender. Dodajte ćešnjak, sjemenke korijandera i kumina te na kraju maslinovo ulje. Sve miksajte dok ne dobijete glatki harissa umak. Premijestite ga u staklenu posudu, čvrsto poklopite i stavite u hladnjak do serviranja.
3.
Sada se možete vratiti mariniranim pilećim prsima. Dobro zagrijte grill tavu pa na nju stavite marinirana pileća prsa. Pecite ih po 10 minuta sa svake strane. Dok se piletina peće sitno nasjeckajte listove svježeg korijandera. Stavite u staklenu zdjelu pa dodajre limunov sok i maslinovo ulje. Sve lagano promiješajte pa dobivenom smjesom premažite pečena pileća prsa.
Posluživanje
Za prilog možete ispeći razno povrće na grillu ili skuhati rižu. Obadvije varijante će se izvrsno sljubiti sa ovim pikantnim pilećim prsima i harissa umakom. Uz ova pikantna pileća prsa fino će pasati bijelo vino Chardonnay.
Izvor:Coolinarika
Nema komentara:
Objavi komentar