Sastojci
FIL:
2-3 kasike ulja
1 sipka praziluka (oko 1 solja iseckanog)
2 solje seckanih gljiva (cremini)
1 kasicica timijana
2 solje mladog spinata
po ukusu sol i biber
300 g ricotta sita
4 jaja
OSTALO:
16 ispecenih palacinki
1 solja kisele pavlake
1/4 solje mleka
par strugova nutmega (muskatni orascic)
1 kasicica suvog persunovog lista
po zelji dekoracija (persunov list, mini paradajzici)
Priprema
Prodinstajte praziluk na ulju, dodajte seckane gljive i timijan. Dinstajte 5-6 minuta da gljive puste vodu, a zatim umesajte mladi spinat, i nastavite dinstati da i spinat uvene. Ostavite sa strane da se malo prohladi.
U medjuvremenu mozete ispeci palacinke - ja ih pravim po ovom receptu (za ovo pravim duplu smesu, pa nam jos koja ostane za slatku varijantu):
Zatim u gljive umesajte sir, jaja, sol i biber.
Premazite djuvecaru sa malo ulja, pa filujte palacinke i poslazite ih jednu do druge. Umotajte ih po zelji - ja stavim kasiku fila, preklopim levu, a zatim desnu trecinu, i onda urolam okomito. Premazite ih pavlakom pomesanom sa mlekom, pospite struganim nutmegom i suvim persunom i zapecite u rerni (pola sata na 180 stepeni C).
Kad je gotovo, ukrasite persunovim listom i mini paradajzicima.
Posluživanje
Mere su u soljama od 2.5 dl.
Izvor:Coolinarika
Izvor:Coolinarika
Nema komentara:
Objavi komentar