Sastojci 5 osoba
1/2 kg srnetine isecene na kocke
1/2 kg secenog luka
1 kg krompira
1 dcl ulja
1 dcl.belog vina
100-200 ml paradajz soka (u zavisnosti koliko kiselo volite)
1 kaisicica soli
1 kasicica bibera
1 kasicica mlevene ljute tucane paprike
1 kasika mlevene slatke crvene paprike
1 kasika vegete
2-3 Lista Lorbera (Lovorov list)
Priprema
1.
Iseci luk na kockice dinstati na ulju dok ne postane staklenast ili "providan"
2.
Dodati srnetinu isecenu na kocke i 2.dcl.vode i dinstati uz stalno mesanje,treba da se krcka (na slabijoj vatri).
3.
Kada je meso upola isdinstano dodati kasiku vegete,kasicicu bibera,kasiku mlevene crvene paprikei kasicicu soli i kasicicu ljute tucane paprike.
4.
Ociscen krompir iseci na cetvorine i dodati u meso.
5.
Dodati sok od paradajza i 1 dcl.belog vina,lorber i uz postepeno mesanje kuvati lagano oko 2 sata.
6.
Paprikas mora da bude gust,Ja licno ne dodajem vodu osim onih 200 dcl u dinstanju
Posluživanje
Posluziti uz pogacu ispod saca ili beli hleb
A za salatu uz ovo preporucujem (Mix Tursija),kiseli krastavci,paprika,kupus,ljute papricice :-)
Prijatno!!!!
Izvor:Coolinarika
Nema komentara:
Objavi komentar