četvrtak, 5. svibnja 2016.

Punjeni Lignji




Sastojci  4 osobe
Potrebno
10 liganja srednje velicine ili 1 1/2 kg
1 glavica cesna
1 saka kapara
ulje
so
petrusin
prezla
1 dcl bijelog vina

Priprema
1.
Lignje ocistiti, oprati i dobro ocjediti .
2.
Pipke i sitne lignje, sitno isjeckati i poprziti na vrelo ulje .
3.
Kada malo porumene dodati zacine 

4.
Poprziti jos samo malo
5.
i na kraju dodati potrebnu kolicinu prezle.
6.
Puniti lignje pripremljenom smjesom , zatvoriti ih sa cackalicom kao na slici .

7.
Poredjati u blago nauljenom plehu 

8.
pa peci dvadesetak minuta.
9.
Izvaditi iz peci,
10.
zaliti sa 1 dcl vina
11.
zatvoriti al folijom
12.
pa vratiti u pec jos 5 min vidi sliku .
 
13.
Izvatiti i sluziti toplo !
Lignje mozete dekorisati debljim kriskama limuna i narance a takodje mozete u svaki liganj ili bar po neki staviti posebno kuvane krake.

Posluživanje
Punjene lignje sluziti tople uz palentu sa koprivom i salatu od svjeze zucenice
Uz ovakav obrok posluzite bijelo vino !




Izvor:Coolinarika

Nema komentara:

Objavi komentar