ponedjeljak, 2. svibnja 2016.

Toskanski burgeri







Sastojci  4 osobe
Burgeri
600 g mljevene govedine
100 g sira sa plavom plijesni
1 zlica nasjeckanog peršina
2 zlice nasjeckanog luka
sol i papar
Salsa
2 rajcice
2 reznja cesnjaka
2 zlice nasjeckanog peršina
3 zlice maslinovog ulja
3 zlice ribanog parmezana
sol i papar
Dorada
4 peciva za burgere
4 snite topivog sira

Priprema
1.
U posudu za mijesnje stavi meso i namrvi sir , pa dodaj nasjeckani luk i persin . Sve dobro izmijesaj u jednolicnu masu , te oblikuj 4 burgera . Burgere lagano posoli i popapri sa obje strane .



2.
U posebnu zdjelu stavi fino nasjeckane rajcice , naribani cesnjak i nasjeckani persin . Sve prelij maslinovim uljem , dodaj sol i papar i dobro izmijesaj . Na kraju dodaj ribani parmezan i promijesaj . Prekrij plasticmnom folijom i ostavi u hladnjak do upotrebe .


3.
Na ugrijanom grilu resetke lagano premazi uljem , pa peci burgere 4 minute sa svake strane . Pred kraj pecenja na svaki burger polozi po jednu snitu sira i drzi na vatri dok se sir ne otopi . Ako zelis sada mozes i peciva lagano tostirati .

4.
Na donji dio peciva stavi zlicu salse od rajcica , preko polozi burger , na burger stavi jos jednu zlicu salse i preklopi sve sa drugim dijelom peciva . Serviraj uz przene krumpirice ili peceno povrce .


Izvor:Coolinarika

Nema komentara:

Objavi komentar