Sastojci
Namaz
1-2 zlice majoneze
1-2 zlice krem sira (kozjeg)
1 zlicica hrena iz teglice
1-2 zlicice kiselog vrhnja
malo limunova soka
1 mali cen cesnjaka
frisko mljevene soli i papra
Ostalo
2 kuhana krumpira
1-2 male kuhane cikle
1-2 kuhane mrkve
1 avocado
150 gr losos fileta (dimljenih)
1-2 tvrdo kuhana jaja
nasjeckano lisce persina
par kapi maslinova ulja
1-2 zlice majoneze
1-2 zlice krem sira (kozjeg)
1 zlicica hrena iz teglice
1-2 zlicice kiselog vrhnja
malo limunova soka
1 mali cen cesnjaka
frisko mljevene soli i papra
Ostalo
2 kuhana krumpira
1-2 male kuhane cikle
1-2 kuhane mrkve
1 avocado
150 gr losos fileta (dimljenih)
1-2 tvrdo kuhana jaja
nasjeckano lisce persina
par kapi maslinova ulja
- Priprema
- 1.
- Namaz
- Daklem, pripremite namaz kojeg cete nanijeti nakon svakog sloja (puno lijepo izgleda kad se u namaz stavi avocado pa se sve zeleni).
- Majonezu, krem sir po zelji, ja volim kozji, hren, kiselo vrhnje, protisnuti cesnjak, malo limunova soka, sol i papar dobro izmjesajte - stavite u frizider (ja sam imala dva mala cvjetica karfiola skuhanog, ostavila od Kemicnog rucka, pa sam i njih zgnjecila vilicom i stavila u namaz),
- 2.
- Za to vrijeme stavite kuhati krumpir (u ljusci), savite kuhati ciklu, mrkvu i jaja.
- Skuhano ohladite i ogulite, te sve naribajte/izgratajte (narafski sve posebice).
- 3.
- Na pijat za serviranje staviti okrugli prsten prethodno namazan maslinovim uljem.
- Na pijat, na mjestu gdje cete sloziti salatu stavite malo bijelog namaza.
- I eto, slazite sve povrce redom kojim zelite ali izmedju svakog reda nanesite malo bijelog namaza.
- Na sam vrh slozite snitice avocada, komadice dimljenog lososa, naribajte kuhano jaje, dodajte kap dvije maslinova ulja, kap dvije limunova soka, opet malo soli i papra,ukasite persunovim liscem ako zelite, i voila :)
- Posluživanje
- Jaje na vrhu izgratam tek neposredno pred serviranje da lijepse izgleda :)
Nema komentara:
Objavi komentar