Sastojci
1 ( 1,5 kg. ) pile
3-4 zlice maslaca
1 zlicica vegete
1 zlicica aleve paprike
papar
Fil:
meso
1 poveca glavica luka
200 gr. zutog sira (kackavalja)
suhi vrganj (ili bilo koja sveza gljiva, moze i sampinjon)
vegeta, papar
Palacinke:
2 jaja
700 ml. pola mleka, pola gazirane vode
5 zlica ulje
1/2 zlicice prasak za pecivo
brasno po potrebi.
Priprema
1.
Najpre treba da se pile isprazni od mesa jos dok je svezo. Dobro ga izmijte i pocnite od donjeg dela ( od trticu :) ) malo se od pocetka posluzite ostrim nozicem a onda prstima polako odvajajte kozicu od mesa. Slobodno stavite ruku izmedju koze i mesa i ici ce lako. Treba da se izvadi celo sredisnje meso sem butkice i krilca. Oni ostaju sa kozom. Kad dodjete do njih posluzite se opet nozem i presecite ih polako kako bi se ostalo meso razdvojilo od njih.
2.
Meso stavite da se dobro skuva;
3.
Kozu premazite smesom koju ste napravili od mekog maslaca, vegeta, papra i alove paprike.
4.
Ispecite desetak palacinki ili po ovom receptu ili po nekom vasem.
5.
Kada je meso skuvano, ocistite ga od kostiju i izmiksajte ga u blenderu.
6.
Ja sam iskoristila suvi vrganj za fil, koji sam potopila u toplu vodu desetak min. a onda i njega izmiksala ( stavila sam nekoliko saka ). Ako koristite svezu gljivu, onda nju iseckajte.
7.
Stavite iseckanog luka da se przi, pa kad se zacrveni, stavite izmiksano meso i gljive, zacinite i sve malo proprzite. Sklonite sa vatre i naribajte sir unutra. S ovim filom filujte palacinke.
8.
Stavite pred vas prazno pile i punite ga palacinkama. Meni je ovaj put uslo unutra deset palacinki, znaci sve je u zavisnosti od velicine pileta. Kada potrosite palacinke, kada je pile popunjeno, sasijte otvor kuhinjskim koncem ( ja ga nisam imala pa sam ga sasila sa obicnim :))) Isto, vezite i butkice da se ne bi rascerecile :))
9.
Stavite pile na pek papirom oblozenom plehu i stavite ga u zagrijanu pecnicu na 180 C da se ispece. Pecenje traje oko 1 sat manje vise, da dobro zarumeni. Kad je gotovo, ostavite ga da se malo ohladi i polako ga prefrlite na sud na kojem cete ga sluziti.
Posluživanje
Izvor:Coolinarika
Nema komentara:
Objavi komentar