Sastojci
1 salica 250ml.
220gr. putera
1/2 salice secera
100gr. kakaa u prahu Dolcela
1 zlicica solli
1 zlicica prasak za pecivo
1 zlica vanilla extract
4 velika jaja
1 salica Glatkog brašna Podravka
1 salica Nutela krema
226gr. krem sira(Philly)
130gr. secera
1/2 salice Glatkog brašna Podravka
60ml. Slatko vrhnje Dolcela
2 velika jaja
2 zlicice vanilla extract
Priprema
U malu serpicu otopite puter i secer..Sklonite sa ringle..
U to dodajte kakao,malo soli,prasak za pecivo i vanillu extract.Miksajte sve zajedno a zatim dodajte jaja i brasno.
Na kraju dodajte nutellu i miksajte sve zajedno..
FILL:U omeksali krem sir dodajte secer i miksajte.Zatim dodajte brasno,vanillu extract ,slatko vrhnje i jaja.
U pleh velicine 23x23 istresite vise od pola cokoladne smjese.
Preko cokoladne smjese istresite krem sir kremu...
Ostatak cokoladne kreme rasporedite sa zlicom preko krem sira.Kao na slici...
Zatim sa nozem prelazite preko krem sira i gornje cokoladne smjese mijesajusci zajedno.Kao na slici...
Pecite u zagrijanoj pecnici na 180C oko 35-40min.Ja sam pekla 35 min.
Posluživanje
U cokoladno tijesto mozete dodati i Frangelico(liker od ljesnjaka)ako imate...
Izvor:Coolinarika
Nema komentara:
Objavi komentar